Velkommen til mit lille madunivers

Først vil jeg byde velkommen til min lille verden her i Cyberspace.

Her er mit lille madunivers. Mad har hele mit liv, fyldt rigtig meget. Så meget at jeg faktisk i dag, har valgt at det skal være min levevej :o)

Grunden til at denne blog er kommet til verden, er at min mappe med alle de sjove og fantastiske opskrifter, bare ligger og roder rundt. Nogle i plastlommer, andre er små lapper papir. Resten er pænt sat i ringbind. Hvem kender ikke det, at når man skal til at lave den der vindunderlige ret eller kage, så er opskriften væk...

Løsningen for mig er denne blog. Her kan jeg dele mine tossede ideer, og poste billeder af det jeg går og nørkler med..


Jeg håber på at denne blog kan give inspiration til jer andre madglade sjæle.

God fornøjelse :o)


lørdag den 13. februar 2010

Pæretærte

Jeg har aldrig været den store tilhænger af tærter. hverken grønsagstærter, frugttærter eller pies. Men nu skal det være. Derfor har jeg nu denne tærte i ovnen for første gang. :o) Hele huset dufter som en drøm, så jeg er spændt på resultatet.


Den her opskrift passer til en alm tærteform.

260g Mel
150g Smør
150g Sukker
1 tsk Vanillisukker
1 tsk Kanel
1  Æg

5 stk Modne pærer
Cremefraiche eller Flødeskum som tilbehør

* Start med at smuldre smør og mel, sammen i en skål.

* Tilsæt sukker og vanilliesukker i og bland det sammen,

* Tilsidst blander du ægget i og ælter det hurtig sammen ude på bordet. (hvis dejen er alt for klistret, så tilsæt lidt mere mel)

* Del dejen i 2 lige store potioner, tryk dem lidt flade, og pak dem ind hver for sig i et lag film. Sættes på køl. i ca 30 min

* Skræl pærerne, og del dem i halve. Tag kærnehuset ud.

*Den ene pakke dej tages ud af køleskabet, og rulles ud på bordet, så den passer til tærteformen. Formen smøres med fedtstof. og dejen lægges i formen, også op af kanterne.

* Pærerne ligges i tærteformen med kærnehuset ud mod kanten. Pærerne drysses med lidt kanel.

* Den sidste potion dej tages ud, og rulles ud som den første på bordet, og ligges over pærerne som låg.

* Dejen pensles med lidt vand og drysses med lidt sukker.


* Bages i ca 30 min ved 200grader

Østrigsk Kanelkage

Den her kage, kan man bare ikke få nok af. Jeg knuselsker den simpelthen, da den bare har den konsistens jeg elsker ved en kage, og jeg tror faktisk ikke jeg nogensinde har oplevet at den er blevet tør. Selv om den har stået i ovnen i over en uge. mens jeg har gået og smuspist af den. Den er bare så dejlig svampet :)

1Alm.  bradepande.        

300g Smør 
500g Sukke
4 Æg
6 tsk Bagepulver
6 tsk Kanel
4 dl Æblemos              
500g Mel

*Rør sukker og smør hvidt og luftigt. tilsæt æggene et ad gangen.

*Sigt de tørre ingredienser ned i dejen tilsidst blandes æblemosen ned i dejen til den er ensartet.

*Bages i 35-40 min ved 200 grader

Jeg servere den som regl bare som den er, uden glasur eller andet.

Æbel/-Kanel Stang

Ja den her opskrift synes jeg selv er en evig vinder. Jeg har bagt den nogle gange, og hver gang har den bare været lige i øjet :o)

1 Stang

Dejen

25g gær
1½ dl Lunken vand.
1 Æg
350g mel
½ tsk Kardemomme
2 spsk sukker
1 nip salt

* Rør gæren ud ud i det lunkne vand. tilsæt, sukker salt og æg. Blandes

*Tilsæt lidt af melet, og tilsæt så kardemommne og kanel. og så resten af melet, til dejen er blød og smidig.

* Lad dejen hæve tildækket i ca 30 min et lunt sted.


Fyldet
2 æbler
1 tsk kanel

* Æblerne skrælles og kærnehuset fjernes, skæres i tynde både.

Remonce

100g smør
100 g sukker
100g marcipan

* Remoncen piskes sammen så det bliver en blød og ensartet creme.

*Dejen rulles ud på bordet med lidt drysset mel. så den ca er 2-3 mm tyk

* Remoncen smøres på med en dejskraber eller spartel.  Æblerne ligges ned langs midten af dejen dog 5 cm fra kanten. drysses med lidt kanel.

* Først slåes enderne i hver ende op over æblerne, så den ene side over æblerne og dernæst den anden. 
* Lukningen skal vende ned mod bordet. Tag evt en saks og klip dejen op med 3 cm mellemrum, og træk dejen skiftevis til hver side.

*  Kan evt penles med æg, drysses med perlesukker og mandelflager.

* Bages ved 225 grader i ca 20 min

Pizza ala Mette

I denne weekend har vi ungerne. De ELSKER Pizza, så i aften skal vi have pizza på børnenes vilkår, nemlig med Pepperoni, skinke, coctailspølser og ost :o) Og i dag skal den så være hjemmelavet, for den lille Pizzapucher der ligger lige i nærheden, er ikke værd at råbe hurra for, og hvis vi skal ind til byen, ja så er de halvkolde inden vi når hjem :o(..

Men min pizzabund svare til enten to runde pizza'er eller en hel bradepande

Bund

250g Hvedemel el italiensk pizzamel
+ lidt til bordet.
15g Gær
1 tsk Sukker
½ tsk Salt
1 spsk Olivenolie
+ til pensling
1½ dl Lunken vand

*Sigt mel, sukker, salt ned i en skål.

*Rør vand olie, og gær sammen

* Lav et hul i melet, og hæl vandet ned i og ælt dejen blød og smidig i ca 5-10 min.

* pensl dejen med olie, film den og sæt den på køl.

Tomatsauce

1 ds Hakket flåede tomat
1 ds tomatkoncentrat
1 spsk tørret origano eller basilikum
2 fed finthakket hvidløg.

* De hakkede tomater drænes for noget af saften, gennem en sigte.

* Det hele blandes sammen, og stilles på køl så det kan stå og trække, mens dejen hæver.

Toppings

1 pk friske coktailspølser delt på langs
1 pk pepporoni
1 pk skinkestrimler
1 pk mozzarella ost

*Forvarm ovnen til 220grader, Pensl bagepladen ( Hvis du laver to runde pizzabunde, skal du bruge to plader)

* Ælt dejen i ca 1 min på meldrysset bord. Rul dejen ud så den passer til pladen.

* Læg tomatfyldet på bunden, lad kanten være fri, Penl kanten med olivenolie.

* Bag bunden i ca 7-8 min

* Læg osten over og derefter fyldet på bunden i denne rækkefølge, da osten så ikke bliver hård og kedelig.

* bag pizzaen yderligere 7-10 min.

Morgenstykker

Jeg har godt nok omtalt disse boller før, men ville ikke lige snyde jer fra billede og den korrekte opskrift.
Disse boller blev sat igang kl 1.30 i nat. lige inden jeg vraltede i seng. Det tog 2 min at lave selve dejen, og så skulle den bare på køl.


Til 9 morgenstykker.

25-30 g Gær
500g Lunken vand
1 stor tsk honning
1 tsk Salt
4 spsk Olivenolie
ca 600 g Hvedemel

* Gær og vand røres ud i hinanden.

* Honning, salt og olie blandes i, til honningen er smeltet.

*Hvedemel tilsættes til at dejen har svært ved at blive rørt rundt med en grydeske. Sørg for at dejen er ensartet.

*Film skålen, og sæt den på køl.

* Om morgenen tændes ovnen på 200grader (varmluft). Bagepapir på bagepladen.

* Tag to skeer og tag noget af dejen op og læg bollen på bagepladen.

* Dryp lidt vand på hver bolle, og drys evt. med sesam, birkes, müsli  eller noget helt andet.

* Bag dem i ca 20-25 min. Til de lyder hule.