Dog har jeg altid undret mig over navnet "Flødebolle" for de har jo ikke set skyggen af mælkeprodukter. Mon man lavede dem med flødeskum i gamledage. Altså en form for Sarah Bernhard kage bare uden chokoladen?
Nå det er et værre griseri at lave dem, men det er det hele værd.
Jeg har lavet dem mange gange efterhånden.
Flødebolleindmad
3 æggehvider (past)
150 g sukker1 tsk. Eddike
1 blad husblas
½ tsk. Vanillie
Bund
100 g hvedemel
50 g smør
½ tsk. bagepulver
Bunden blandes godt sammen, rulles tynd ud 2½ mm. Stikkes ud med en udstikkerform, eller et glas der har den ønskede diameter. Dyp udstikkeren i lidt mel inden hver gang, så hænger dejen ik fast. Bundene skal bages ved 200 grader til de bliver lysebrun.
Fremgangsmåde
*Man pisker æggehvider,sukker,eddike og vanillie meget stift.
*Husblas udblødes i koldt vand i 5 min.
*Opvarme husblasen, ved svag varme, til det er smeltet, . Under omrøring kommes der lidt af marengsen i husblasen, derefter hældes det over i den store skål med marengs og vendes forsigtigt i. Fyld marengsen i en sprøjtepose, og sæt massen på bundene.
*Når man har sprøjtet massen ud på bunden, skal flødebollerne bages ved 175 grader i ca. 2 min.så de ikke når at få farve. Derefter kan man overtrække flødebollerne uden problemer.
*Chokoladen opvarmes i vandbad.
* Man kan drysse sine flødeboller med kokos, tivolikrymmel. violer, sølvkugler, eller hvad man nu er i humør til. kun fantasien sætter grænser.
Man kan også bruge kiks,eller en småkage men synes godt om. Hvis man vil lave den hurtige løsning :o)
Når jeg skal lave den lidt mere lukseriøse udgave, laver jeg bundene som kransekagemasse :o)