Velkommen til mit lille madunivers

Først vil jeg byde velkommen til min lille verden her i Cyberspace.

Her er mit lille madunivers. Mad har hele mit liv, fyldt rigtig meget. Så meget at jeg faktisk i dag, har valgt at det skal være min levevej :o)

Grunden til at denne blog er kommet til verden, er at min mappe med alle de sjove og fantastiske opskrifter, bare ligger og roder rundt. Nogle i plastlommer, andre er små lapper papir. Resten er pænt sat i ringbind. Hvem kender ikke det, at når man skal til at lave den der vindunderlige ret eller kage, så er opskriften væk...

Løsningen for mig er denne blog. Her kan jeg dele mine tossede ideer, og poste billeder af det jeg går og nørkler med..


Jeg håber på at denne blog kan give inspiration til jer andre madglade sjæle.

God fornøjelse :o)


lørdag den 13. februar 2010

Pizza ala Mette

I denne weekend har vi ungerne. De ELSKER Pizza, så i aften skal vi have pizza på børnenes vilkår, nemlig med Pepperoni, skinke, coctailspølser og ost :o) Og i dag skal den så være hjemmelavet, for den lille Pizzapucher der ligger lige i nærheden, er ikke værd at råbe hurra for, og hvis vi skal ind til byen, ja så er de halvkolde inden vi når hjem :o(..

Men min pizzabund svare til enten to runde pizza'er eller en hel bradepande

Bund

250g Hvedemel el italiensk pizzamel
+ lidt til bordet.
15g Gær
1 tsk Sukker
½ tsk Salt
1 spsk Olivenolie
+ til pensling
1½ dl Lunken vand

*Sigt mel, sukker, salt ned i en skål.

*Rør vand olie, og gær sammen

* Lav et hul i melet, og hæl vandet ned i og ælt dejen blød og smidig i ca 5-10 min.

* pensl dejen med olie, film den og sæt den på køl.

Tomatsauce

1 ds Hakket flåede tomat
1 ds tomatkoncentrat
1 spsk tørret origano eller basilikum
2 fed finthakket hvidløg.

* De hakkede tomater drænes for noget af saften, gennem en sigte.

* Det hele blandes sammen, og stilles på køl så det kan stå og trække, mens dejen hæver.

Toppings

1 pk friske coktailspølser delt på langs
1 pk pepporoni
1 pk skinkestrimler
1 pk mozzarella ost

*Forvarm ovnen til 220grader, Pensl bagepladen ( Hvis du laver to runde pizzabunde, skal du bruge to plader)

* Ælt dejen i ca 1 min på meldrysset bord. Rul dejen ud så den passer til pladen.

* Læg tomatfyldet på bunden, lad kanten være fri, Penl kanten med olivenolie.

* Bag bunden i ca 7-8 min

* Læg osten over og derefter fyldet på bunden i denne rækkefølge, da osten så ikke bliver hård og kedelig.

* bag pizzaen yderligere 7-10 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du brugte et par minutter , på at kommentere på mine indlæg :o)