Jeg elsker at bage, så det er meget sjældent at huset herhjemme ikke dufter af enten nylavet brød eller kager i løbet af en uge. Det er faktisk lidt blevet en tradition, at jeg bager morgenbrødet i de weekender, børnene er her. Den opskrift jeg bruger mest herhjemme er denne her, dog med variationer, af hvad der er i skabet.
Til 20 stk ca.
50g gær
1 l lunken vand
1 spsk honning
4 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 1/4 1 ½ kg hvedemel
1 æggeblomme( til pensling)
* Udrør gæren i vandet
* Tilsæt honning salt, og olie, rør det sammen så honningen er udrørt.
*Tilsæt melet lidt ad gangen, når grydeskeen ikke virker mere . Hældes dejen ud på bordet med mel og æltes smidig i ca. 5 min så dejen bliver blød og ensartet.
* Stilles til hævning i skålen med film og viskestykke over i ca 30 min
* Ovnen stilles til 175grader.
* Bollerne vejes af til ca 120g pr stk.
* Formes og ligges på bageplade med pagepapir.
* Æggeblomme og 1 spsk vand røres sammen, og bollerne pensles.
* Stilles til hævning i ca 30 min.
* Bages i 12-15 min
Den her opskrift bruger jeg stort set som grundopskrift til alt bagværk jeg laver her i huset. det være sig pitabrød. chokoladeboller, gulerodsboller, müsliboller, havregrynsboller, franskbrød, flütes, ja selv pizzabund har den været brugt til.
Jeg bruger den også nogen gange, når jeg ikke gider stå med en masse arbejde tidligt om morgenen,(dog bruger jeg så kun ca 30g gær) så smækker jeg dejen sammen i en skål, til jeg ikke kan røre mere mel i med en ske, sørge for at dejen er ensartet, film over og så i køleskabet til næste morgen, dejen tages op af skålen med to spiseskeer, på en bradepande med bagepapir. Dryp noget vand over hver bolle ( ikke verdens kønneste boller, men måske verdens bedste morgenstykker?!?) drys evt noget havregryn, sesam, eller birkes over og så ind i ovnen med dem. i ca 20-25 min. ved 200grader. ( De skal ikke efterhæve på bagepladen).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak fordi du brugte et par minutter , på at kommentere på mine indlæg :o)